Recepty zo stretnutia
Bezlepkový kinder mliečny rez
Suroviny:
Cesto: 3ks vajcia, 4 PL cukor práškový, 2 PL kakao, 1 PL olej, 2 PL múka PROMIX PK,
3 PL múka PROMIX UNI, 1/2 balíčka prášok do pečiva
Plnka: 200 ml smotana šľahačková, 250 gr. 20% tuku tvaroh, 1 PL citrónová šťava, 1 malá
lyžička citrónová kôra, 1 PL med, 4 kvapky aróma citrónová
Postup:
Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, potom pridáme 1 PL oleja a nakoniec po lyžiciach suché prísady a vyšľaháme. Cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie, ktorý sme potreli maslom. Pešieme pri 175 stupňoch asi 8-10 minút. Plát necháme vychladnúť a potom ho rozdelíme na polovicu.
Plnka: 200 ml sľahačkovej smotany vyšľaháme a pridáme do nej 250 gr 20% tvarohu, 1 PL citrónovej šťavy, 1 malú lyžičku citrónovej kôry, 1 PL medu a 4 kvapky citrónovej arómy. Všetko spolu vareškou premiešame.
Na jednu polovicu rezu natrieme plnku a prikryjeme druhou polovicou. Dáme stuhnúť do chladničky - najlepšie na noc. Nakrájame rezy a papkáme.
/Tento recept je vyskúšaný zo stránky www.varecha.sk./
Pomazánka alebo šalát?
Ako jedno alebo druhé výborné!
Mrkvový šalát
2 väčšie mrkvy nastrúhať na jemno, pridať 2 strúčiky prelisovaného cesnaku,
2 PL Tatárska omáčka HELLMANNS /bez glutenu/, 2 PL Majolenka HELLMANNS.
Premiešať, dochutiť, 1 ČL horčice plnotučnej, mleté korenie.
Múže byť ako nátierka na obložené chlebíky alebo chuťovky.
Syrovo - zelerový šalát
20 dkg tvrdého syra nastrúhať na jemno / ako mrkvu/
10 dkg surového zeleru nastrúhať na jemno, 1 malá cibuľka pokrájaná na drobno - dať na
sitko a preliať vriacou vodou.
Všetko premiešať, pridať 2 PL Tatárska omáčka, 2 PL Majolenka .
Dochutiť podľa vlastnej chuti, mleté korenie, horčica.
Múže byť ako nátierka.