Recepty z akcie 8.6.2013
MORAVSKÉ KOLÁČE
500 g múky: 1/2 Mix B, 1/2 Promix PK, 1 kocka droždia, asi 4 dcl mlieka, 1 vajce, 2 PL oleja, trošku cukru, soli, citr. kôra, 1 uvarený postrúhaný zemiak
Postup: Z droždia, mlieka a cukru urobíme kvások. Po vykysnutí pridáme do múky s ostatnými ingredienciami.
MUSLI
5 kúskov ryžového chleba, asi za hrsť arašidov posekáme na drobno. Potom pokrájame sušené ovocie, hrozienka, slivky a pod.
Postup: Na panvici na 1 lyžici masla skaramelizujeme 1 PL medu a krátko opečieme ryžový chlieb s arašidmi. Asi z 1 bielka urobíme sneh a všetko spolu zmiešame. Kladieme na plech vystlaný papierom a sušíme pri teplote 150 st.
PIŠKÓTOVÝ REZ
Piškótový plát: 4 vajcia, 8 dkg Promix PK, 8 dkg kryšt. cukru, 1 KL kakaa, trošku prášku do pečiva
Krém: 2,5 dl mlieka, 1 Zlatý klas, 1/2 masla, kakao.
Plát rozdelíme na 3 časti,spojíme plnkou a do jednej vrstvy krému dáme vykôstkované višne.
SLANÉ PEČIVO
150gr mäkkého syra, 150 g Palmarínu, 150 g uvarených postrúhaných zemiakov, 170 g múky Promix PK, 1 KL soli.
Postup: Zmiešame a vykrajujeme rôzne tvary, ktoré potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme podľa chuti.
CESNAKOVÁ POMAZÁNKA
Vymiešame spolu tatársku omáčku, kyslú smotanu, tvaroh jemný, pridáme do tejto zmesi pretlačený cesnak /pomer surovín dajte podľa svojej chuti/ a pridáme najemno nstrúhané údené tofu. Dobre premiešať.