recept z Mikulášskeho posedenia 9.12.2017
Príprava:
300 g múky ( Mix B od Schäru), celé maslo /250 g / ,
celá kyslá smotanu (cca.200ml) a lyžička soli
Zmiešať dokopy, vymiesiť cesto a dať na noc do chladničky. Na druhý deň vybrať, nechať chvíľu postát pri izbovej teplote, aby trochu zmäklo a vyvaľkať na pomúčenej doske na hrúbku asi 0,5 cm. Potom vykrajovať kolieska a potrieť ich rozšľahaným vajíčkom, ktoré treba vopred zmiešať s pretlačeným cesnakom, mletou paprikou a trochou Solčanky (stačí aj troška soli). Na vrch dať nastrúhaný syr (na týchto bola zmes údeného pološtiepku a neúdeného eidamu) a sézamové semienka.
Predhriať rúru a upiecť na papieri na pečenie pri teplote 200 °C zhruba 15 minút, ale to závisí od rúry.
Mali by mierne napuchnúť a mať "upečenú" farbu.