Pečieme chlieb náš každodenný - 23.6.2012
28. 6. 2012
Keďže rok 2012 je pre nás rokom poznávania výrobkov spoločnosti Schär, nebolo to inak ani teraz.
Chlieb je veľmi dôležitá potravina. Hlavne novým celiatikom chceme ukázať, že aj bezlepkový chlebík je chutný a dá sa upiecť aj v domácich podmienkach. Netreba na to špeciálne schopnosti a všetci majú šancu jesť dobrý chlieb. Doniesli sme svoje výrobky, ale mali sme možnosť ochutnať aj rôzne vzorky chleba od firmy Schär, ako napr.Ertha chlebík,Rustico,Pan carré. Tiež sme upiekli chlieb zo zmesi BROT MIX DUNKEL. Je to zmes na tmavý chlebík s väčším obsahom vlákniny a ten chutil všetkým. Keďže doteraz tmavý chlieb nebol v ponuke, nevieme sa dočkať, kedy si ho budeme môcť zakúpiť aj na recept.
Bez chleba si mnohí z nás nevedia život predstaviť. Je výborný, ale ešte lepší je vždy s nejakou prílohou. Naše šikovné žienky k nemu uvarili výborný guláš. Najedli sme sa všetci dosýta. Naša pani Anna upiekla aj výborný jahodový koláč. Jej zákusky už všetci poznáme, vždy sú skvelé. Ďakujeme.
Veľké poďakovanie patrí aj slečne Ing. Kabátovej zo spoločnosti Schär, ktorá nám vždy predstaví nejaké novinky. Na ochutnanie pripraví vždy niečo navyše a verte, že si vždy pochutíme.
Netrpezlivo čakáme na podrobné informácie o pripravovanej akcii "Schär day",/Bezlepkový deň so Schärom/, ktorá bude v Bratislave dňa 29.9.2012. Všetci sa veľmi tešíme.
Na strtenutie prijala pozvanie aj pani RNDr. Iveta Černáková, PhD. z ReproGen s.r.o. ( centrum pre reprodukčnú genetiku ) , ktorá nám predstavila a popísala genetické vyšetrenie HLA pre celiatikov. ´´